Investering, Penge

Tips til at investere i bitcoins

Den digitale valuta bitcoin er de senere år steget markant i værdi. Det betyder, at du kan tjene mange penge på investeringer i bitcoins, men samtidig er det en meget risikabel investeringsform, hvor man skal være villig til at miste sit indskud.

Det er noget af en rejse, som bitcoins kursværdi har været på siden den digitale valuta i 2009 ikke var noget værd. Siden er det gået hastigt op og ned, men bitcoin har nu nået et niveau, hvor den er flere tusind dollars værd per enhed. Så hvis du gerne vil ind på dette marked, men ikke har den økonomiske kapacitet har den nu, så se mere her.

Idéen er, at du kan investere i bitcoins på samme måde, som du kan investere i aktier – og således både tjene og miste penge fra én dag til anden.

Men du skal være varsom med at investere i den digitale valuta, som hverken bliver reguleret af finanstilsynet eller øvrige offentlige myndigheder, ligesom det er svært at gennemskue, hvordan den bliver beskattet.

Det betyder også, at der er risiko for svindel, uden at finanstilsynet eller andre griber ind. Du kan altså ikke få dine penge igen, hvis du udsættes for tyveri af dine bitcoins. Derfor vil en god hovedregel være, at du kun investerer beløb, du har råd til at miste.

Samtidig er det anbefalelsesværdigt, at du sætter dig grundigt ind i digital sikkerhed og finder ud af, hvordan du kan opbevare dine bitcoins sikkert, så du ikke udsættes for tyveri. Her kan du fx gøre brug af en ”hardware wallet”, der kan gemme dine bitcoins.

Sådan investerer du

For at sætte en ramme om bitcoins, er det besluttet, at der samlet set kun må være 21 millioner bitcoins – i dag er der mellem 16 og 17 millioner. Samtidig halverer man løbende produktionen af bitcoins; hvor man i 2009 hvert 10. minut satte 50 nye bitcoins på markedet, blev det halveret til 25 nogle år senere – og der forventes yderligere reduktioner i fremtiden.

Grundlæggende har du to muligheder, hvis du vil handle med bitcoins: Hos danske vekselerer eller på udenlandske børser.

Den billigste løsning er på de udenlandske børser, hvor du laver en klassisk bankoverførsel, men samtidig skal indsende sit ID. Denne proces kan tage tid og være besværlig.

Omvendt får du dine bitcoins med det samme, hvis du handler dem hos danske vekselerer. Det kræver, at du laver en straksoverførsel, og så har du dine bitcoins.

Vekselereren vil dog typisk kræve et lille gebyr, og derfor bliver handlen med vekselerer dyrere end på de udenlandske børser.

Du kan se kursen på Euroinvestor her.

Be the First to comment. Read More