Sparetips

Spar penge på din mobilabonnement

95% af danskerne har det forkerte mobilabonnement i forhold til deres forbrug, hvilket kan gå udover økonomien. Det kan derfor være en stor fordel at skifte udbyder – men det gør alt for få danskere, hvilket kan skyldes dovenskab, mener en mobilekspert.

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har for nyligt lavet en undersøgelse blandt sammenhængen mellem danskernes mobilabonnement og forbrug. Undersøgelsen gav et overraskende resultat, der viste, at 95% af danskerne har et forkert abonnement i forhold til deres forbrug. Langt de fleste danskere kunne spare penge, hvis de tog sig tiden til at undersøge, hvilken udbyder og hvilket abonnement, der passer til dem og deres behov:

’Det er et overraskende højt tal, da vi jo har et frit marked i Danmark i dag. Jeg tror faktisk, det skyldes dovenskab. Det kan selvfølgelig også skyldes andre faktorer så som, at det kan være svært at finde en udbyder, der har dækning i det område, man bor,’ siger Torben Rune, der er teledirektør hos rådgivningsvirksomheden Netplan.dk.

LÆS OGSÅ: Sådan får du overskud i hverdagen

Torben Rune understreger samtidig, at det kan være svært at finde rundt teleselskabernes forvirrende tilbud. Derudover kan det være svært selv at danne sig et overblik over, hvad vores forbrug dækker over og om, vi ud fra dette kan finde et billigere abonnement. Han fremhæver, at der findes en række punkter, der gør sig gældende, når man skal tjekke mobilabonnementet:

’Det er vigtigt at have for øje, hvor mange minutter, man taler. Derudover er det afgørende, hvor mange SMS’er og MMS’er, man sender. Og sidst, men ikke mindst, er brugen af mobildata bestemmende,’ fortæller Torben Rune.

LÆS OGSÅ: 10 hurtige spareråd

Han pointerer ligeledes, at det kan være svært at forudse sit forbrug, da man som oftest handler ud fra historisk data, hvilket gør det svært at fastsætte sit forventede forbrug.

’Det er kun os selv, der kan vurdere, om vi har det rigtige abonnement i forhold til vores forbrug, da teleselskaberne sjældent gør os opmærksomme på det. Der kan derfor være en stor økonomisk fordel i at undersøge, om man har det rette mobilabonnement,’ siger Torben Rune.

Be the First to comment. Read More