Penge

Spar benzin, og spar mange penge (DEL 2)

Dette er anden del af artiklen om at spare benzin og penge.

6. Hold øje med benzinprisen

Når du alligevel kører forbi tankstationer hele tiden, så hold øje med priserne. Det tager ikke længe inden du ved om prisen er høj eller lav. Som tommelfingerregel kan du regne med at selvbetjeningsstationer uden personale er billigere end de stationer hvor du skal ind i butikken og betale; men kig alligevel inden du tanker. Nogle stationer er hurtigere til at sænke benzinprisen end andre.

Det er ikke meningen at du skal køre store omveje for at kontrollere prisen på alle tankstationer; men blot holde øje med priserne på dem du alligevel passerer. Så når du en dag ser en god pris, og der er brug for benzin i tanken at du så fylder op.

7. Brug bilen mindre

Måske kan du i virkeligheden gå eller cykle når du skal fra sted til sted. Som billist har vi let ved at snuppe bilen hvorend vi skal hen; men de korte ture kan ofte afløses ved at gå eller cykle.

Du kan også vælge ikke at køre hele vejen. Parker bilen et stykke væk fra dit mål og gå det sidste stykke… eller hvis du fx bor i København eller en anden by med bycykler, kan du tage en cykel det sidste stykke.

Hvis det mål er inde i centrum af en by skal der ofte betales dyre parkeringsafgifter med risiko for de rablende parkeringsbøder. Find en god plads til din bil hvor der er gratis at holde, og gå det sidste stykke stykke… motion er godt for helbredet, du sparer penge på benzin, måske på parkering og miljøet sparer nogle udstødningsgasser.

8. Planlæg din tur

Undersøg på forhånd den mest hensigtsmæssige vej. Ofte er den korteste vej den bedste; men inde i byerne kan det være en fordel at tage en lidt længere tur hvis der er veje med få lyskryds eller med grøn bølge sådan du ikke skal op og ned i fart mange gange, det er disse start og stop som koster i benzinregnskabet.. og på dine bremser.

9. Sluk aircondition og elbagrude

Både airconditionanlæg og elbagrude bruger 5% benzin. Samlet altså 10%

10. Fjern skikassen

En stikkasse på taget giver meget ekstra vindmodstand, det øger benzinforbruget meget. Så fjern kassen når den ikke skal bruges.

11. Tøm bilen for unødige ting

Tøm din bil for skrammel. Alt hvad du har i bilen vejer og det koster ekstra af de dråber at skulle flytte det.

12. Tilsæt en benzinbesparer som for eksempel PD5 til brændstoffet – eller en boks, der sparer benzin.

Det er nok små almene tips som du måske tænker “det ved jeg da godt”; men bruger du dem? Der kan spares mange penge årligt ved at bruge disse sparetips – penge du kan bruge til anden sjovt hvis du følger rådene.

Be the First to comment. Read More