Penge

Spar benzin, og spar mange penge (DEL 1)

Hvis jeg drev et sensationspræget formiddagsblad eller et amerikansk firma, som skulle få dig til at tilmelde mine guldkorn, vill jeg love at du kunne spare 5000 kr. årligt.

Men det gør jeg ikke. Jeg forsøger i stedet at drive et lødigt websted om penge, hvor jeg forsøger at være mest muligt oprigtig. Derfor lover jeg ikke at du kan spare et vist beløb årligt; men vil blog love at du kan spare penge ved at følge de benzinsparetips jeg hermed bringer.

Du skal være velkommen til at skrive en besked om, hvor meget du forventer at spare årligt, eller hvor meget du rent faktisk sparer.

1. Kontroller lufttrykket

Der er mange penge at spare på benzinudgifterne ved at have meget luft i dækkene. Så kontroller lufttrykket i dine dæk regelmæssigt en gang om måneden er ikke for tit, og sørg altid for at der er mindst det lufttryk i, som det er anbefalet fra bilproducentens side. Når det rigtige lufttryk er i dækkene holder de også længere end i halvflade dæk. Ydermere er det lettere at styre bilen når der er meget luft i dækkene. Det er fx lettere at lave trepunksvendinger og parallelparkering.

2. Kør sammen med andre

Undersøg om det er muligt at køre sammen med andre. Meget ofte er man ikke den eneste som ca samtidigt skal samme vej. Hvis man blot er to som kan kører sammen, så kan næsten halvdelen af udgifterne til benzin spares. På Pendler.net kan du søge om andre skal samme vej som dig, siden er især en fordel hvis du skal køre langt.

3. Kør mindre aggressivt

Der er ingen grund til at starte op med hvinende dæk og kører helt frem til det røde lys for fuld fart. Kan du på forhånd se at du ikke når grønt lys, så tag lidt af farten (dog ikke mere end du ikke generer eventuelt bagvedkørende). Start og stop sluger meget benzin.
Det kræver 40% ekstra benzin at kører 100 km/t end ved at køre 80 km/t. – Tag hellere lidt tidligere af sted.

4. Brug høje gear

Skift til et højere gear når det er muligt. Når man skifter et gear op, så sprøjtes der mindre benzin ind i motoren. Det gælder ved alle geartrin. En del skifter først til femtegear når de kører 70 – 80 km/t; men allerede ved 60 km/t kan det på de fleste biler betale sig at bruge det benzinsparende element at skifte til femtegear.

5. Brug offentlig transport

Jeg ved godt det ofte ikke er så hyggeligt at sidde med fremmede mennesker i byssen, toget m.m. som det er at køre i egen bil; men så gør det hyggeligere.

Hvis du kan finde en eller flere at snakke med så går tiden hurtigere, og det bliver meget mere behageligt end at sidde i tavshed og kigge ud af vinduet eller ned på dine sko. Ha respekt for at ikke alle ønsker at snakke, så hvis du taler til en som ikke hurtigt bløder op, så prøv en anden.

Hvis du skal langt kan du i stedet for at stresse over de andre trafikanter når du selv kører måske nå en lille lur. Eksperter mener at powerpanning er sundt, det kan i hvert fald ofte være rart.

Det kan være du skal sætte en alarm til at ringe, sådan du ikke kører med for langt. I dag har mange mobiltelefoner indbygget alarmfunktion.

 

LÆS ANDEN HALVDEL senere.

 

Be the First to comment. Read More