Nyheder

Metoder til at nedbringe din gæld

Når du har gæld, kan det nogle gange være svært at komme ud af sin situation. Men det skyldes sjældent, at det er umuligt at komme ud af din situation.

Den er mere blevet skabt af, at du aldrig har tænkt over, hvordan du kommer ud af dine problemer. Det er ofte noget, som vi ser med folk, som har optaget kviklån. Det betyder som sådan ikke, at kviklån er dårlige, men det er altid vigtigt at have en tilbagebetalingsplan, når du vælger at låne pengene.

Men bare rolig hvis du ikke havde det, da du valgte at låne pengene. Så er det blot med at lave en realistisk plan nu og komme i gang med at betale din gæld af. Det er muligt, at det tager mange år for dig, men hvis du vælger at gøre det på en god måde, så vil du opleve mere glæde i dit liv.

Følg planen fra Babylon

Det kan virke mærkeligt at følge en plan fra en bystat i mellemøsten, som eksisterede fra ca. 2300 f.Kr til år 1000. Men det er også mere præcis rådet fra bogen Den rigeste mand i Babylon af George Samuel Clason. Den udkom i 1926, og her giver den råd til, hvordan en person blev den rigeste mand i Babylon, selvom han faktisk brugte masser af penge.

I den bog skriver Clason også om, hvad du skal gøre, hvis du har gæld, og du ikke kan se nogen udvej. Hans anbefaling er, at du skal leve af 70% af din indtjening, betale 20% af i gæld og 10% skal du bruge på dig selv. Det er selvfølgelig bedre at bruge disse penge på en investering end forbrug.

Det kan virke uoverskueligt, men systemet er faktisk ganske simpelt. Han vil have, at du vælger penge til dig selv, fordi ellers er det ikke særlig realistisk, at du overholder din plan.

Sådan opsætter du planen

Først skal du finde ud af, hvad du tjener hver eneste måned. Hvis du har et lønmodtagerjob, er det selvfølgelig lettere, end hvis du er selvstændig. Hvis du er selvstændig, vil vi anbefale dig, at du sætter et beløb, som er dit mål.

De 70/10/10 procentfordeling er så baseret på, hvad du rent faktisk tjener. Dog kan det være, at du bliver nødt til at nedsætte de 70% af dit månedlige forbrug.

Når du ved, hvad du tjener, kan du så skrive ned, hvad du må bruge om måneden i forbrug, og hvad du skal spare op og hvad du skal betale af gæld. Bid mærke i at normale råd er baseret på, at du blot betaler alt du kan tilbage i gæld og dermed ingen opsparing til fremtidige investeringer.

Historien fra bogen går på, at det er en dårlig idé, da du på den måde aldrig bliver rigere, og hvis nogle af dine investeringer virker, så vil du kunne betale din gæld af endnu hurtigere.

Sådan udfører du planen

Når du ved, hvad du kan betale af på din gæld hver eneste måned, så skal du begynde at gøre det. Her kan det være nødvendigt at kontakte alle dine kreditorer og lave en realistisk betalingsplan med dem.

Det kan også være, at du via din lokale bank kan få dem til at samle alt din gæld, så du kan komme ud af din situation og få en billige rente. Ofte har banker ikke noget mod det, hvis de kan se, at der er en realistisk plan bag.

Hvis din bank ikke vil samle din gæld med en lavere rente, så kan du altid komme tilbage til dem igen senere, når de kan se, at du har gjort en seriøs indsats for at betale din gæld af i seks måneder.

På denne måde får du et bedre liv og bliver gældsfri og måske endda rig.

Be the First to comment. Read More