Sparetips

Mangler du penge til selvforkælelse? Her er løsningen

Er du nogensinde gået forbi et vindue på gågaden og har set et stykke tøj eller måske en dyr creme, som du bare må have? Måske er du gået forbi din yndlingsrestaurant, velvidende at dit køleskab derhjemme står tomt.

Vi har alle sammen prøvet at kigge med længsel ind ad butiksruderne for dernæst at gå videre. For de færreste af os har råd til at forkæle os selv med dyre spaophold og lækre kjoler hele tiden.

Men selvom man ikke hver eneste dag kan købe nye ting og forkæle sig selv med biograf- eller teaterture, så er det også vigtigt, at man nogle gange husker at give sig selv lov til at bruge penge på den lækre trøje eller den nye biograffilm.

LÆS OGSÅ: Spar penge på din mobilabonnement

Tomme lommer og ingen selvforkælelse

Desværre tillader pengepungen eller budgetkontoen ikke altid den mindste smule selvforkælelse. Måske er du en studerende, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med andet end pasta og ketchup, eller måske sluger huslejen, mad, forsikringer og andre hverdagsudgifter alle dine hårdt tjente penge.

Du har sikkert prøvet mange gange at gå forbi et butiksvindue og se noget, du kunne lide, for derefter at spørge dig selv, om det nu er nødvendigt. Mange gange er svaret nej, men nogle gange er det vigtigt at give sig selv lov, selvom det måske ikke er det fornuftige valg.

Hverdagen kan hurtigt blive gå og kedelig, hvis du altid er nødt til at sige nej. I disse tilfælde er der flere muligheder. Du kan enten vente med at købe og i stedet bruge tid på at spare op. Læg et budget, hvor du hver måned smider et lille beløb til siden, så du til sidst kan forkæle dig selv med den flotte kjole eller måske det lækre spaophold.

LÆS OGSÅ: Sådan får du overskud i hverdagen

Overvej kviklån – men pas på

Det tager tid og spare op, og hvis din økonomi ellers er god, så kan du overveje et kviklån. Her får du pengene med det samme, og i nogle tilfælde kan du låne dem uden rente i 14 dage eller mere. Hvis du hurtigt får penge mellem hænderne igen, kan du altså slippe uden enorme renter, hvis du er hurtig til at betale tilbage.

Men det er vigtigt at kigge sig for. På fair-laan.dk kan du bruge deres låneberegner og se, hvor meget du faktisk ender med at betale for kviklånet.

LÆS OGSÅ: Billig fotofremkaldelse online test

Der er rigtig mange udbydere, og det kan være svært at vælge, men på hjemmesiden.dk er alle udbyderne listet op ved siden af hinanden sammen med deres rente, og du kan ansøge direkte fra siden.

Men husk at tjek prisen på deres låneberegner, inden du ansøger om et lån. Din selvforkælelse må ikke gå ud over de næste mange måneders budget – men du kan sagtens vælge et fornuftigt kviklån og samtidig forkæle sig selv med det, du har kigget så længe på i vinduet.

LÆS OGSÅ: Bedste powerbank – Få den billigt således

Be the First to comment. Read More