Sparetips

Få mere ud af dine penge denne jul

Juletiden er ifølge mange en af de bedste tider på året – hyggen er helt i top, man får masser af kvalitetstid med familien, og juletraditionerne bringer os alle sammen. Den mørke side ved julen er dog, at det er det tidspunkt på året, der virkelig rammer familiens økonomi hårdt. Herunder finder du nogle tips til, hvordan du sparer på pengene op til jul og i julemåneden, så det ikke bliver en byrde at bære rundt på hele måneden og på selve juleaften.

Julen er tiden, hvor vi vil hygge os med familie og venner og ikke tænke på penge, men det kan let gå galt, når julegaverne skal købes, for der er nemlig alt for meget, man kan bruge penge på, og alt for meget man kommer til at bruge penge på.

At aflyse julen er ikke en mulighed, men man kan med fordel gøre en del ting for at forberede sig, så julen bliver så behagelig som mulig, når det kommer til pengeforbrug. Selvom man gerne vil spare penge, kan budgettet af forskellige årsager let løbe løbsk op til jul, og hvis det går helt galt, kan man tage et hurtigt lån, så man får flere muligheder.

LÆS OGSÅ Alt du skal vide, inden du optager lån

Lav et julebudget så tidligt som muligt

Når julen først begynder, er der meget at se til, og det er ikke sikkert, at man kan overskue at tænke på økonomi – de fleste foretrækker nok også at undgå at tænke på økonomi i julemåneden, hvor det er meningen at hygge og glæde skal prioriteres frem for alt andet.

For at lave et budget skal man vide, hvad pengene kommer til at gå til, og hvis man ikke allerede har en nogenlunde idé om dette, kan man tænke tilbage på den forrige jul. Man kan også spørge familiemedlemmer og venner, som man har intentioner om at give gaver til, om de vil give dig en ønskeseddel i god tid, så du ved, hvad du skal regne med at give for.

Der er mange måder at lave et budget på, og man skal gøre det på den måde, man selv foretrækker. Hvis man aldrig har lavet et budget før, kan man gøre det på en meget enkelt og overskuelig måde: lav en liste over alle dine indtægter samt en liste over alle dine faste udgifter. Sæt de to lister op mod hinanden og sammenlign dem for at se hvor mange penge der er i overskud til julegaver og julehygge.

Det kan eventuelt være en rigtig god idé at snakke med familie og venner om hvor dyre gaverne i giver hinanden må være, så du ikke sidder med dårlig samvittighed over at have fået et dyr gave, mens du selv har givet en billig gave.

LÆS OGSÅ Spar penge i januar

Udnyt tilbud i butikkerne op til jul

Mange butikker holder udsalg op til jul, så hvis man sørger for at få fat i vennernes og familiens ønskesedler i god tid, kan man altså spare en hel masse penge, hvilket også resulterer i, at man kan købe flere gaver til familiemedlemmer og venner, eller man kan forkæle sig selv ekstra meget. Black Friday er nok den mest populære shopping dag på året, fordi man kan få fat i nogle vilde tilbud i næsten alle butikker, så det er også en oplagt mulighed for at spare penge op til jul.

At købe julegaverne i god tid gør ikke kun at man sparer penge, men også at man kan spare en masse tid tættere på jul og dermed formindske det typisk ret høje stressniveau.

Spar op til næste jul

Der er altså ingen tvivl om, at julen meget hurtigt kan blive en dyr affære, og hvis man har problemer med at få økonomien til at gå op, kan man med fordel allerede begynde at tænke på næste jul i januar. Lav eventuelt en ekstra bankkonto til formålet hvor du overfører et fast beløb hver uge eller måned indtil jul, på den måde har du pludselig flere penge at bruge af, når julen kommer igen, og man er på en bedre side, når det kommer til økonomi, så man kan hygge sig uden at bekymre sig om penge.

Be the First to comment. Read More