Investering

Alt du skal vide om udbytteaktier

CFD-handel: Markedet for den garvede daytrader

Har du nogensinde hørt om udbytteaktier? Aktieverdenen kan være en svær størrelse at gøre sig klog på – især hvis du ikke lige har tiden til at sætte dig ind i alt, hvad du bør vide. Derfor er det heldigt, at vi har gjort det lidt mere simpelt for dig i denne artikel.

Her kan du nemlig læse lidt om: Hvad udbytteaktier er og hvad du bør vide om disse.

Hvad er udbytteaktier?

Der er nogle selskaber, der vælger at udbetale en stor andel af deres overskud som udbytte til deres aktionærer. Aktier fra disse selskaber kaldes for udbytteaktier, da du får en del af udbyttet. Når det siges på denne måde, så siger ordet meget sig selv, men det kan være svært at vide på forhånd.

Denne form for aktie er kendetegnet ved at være en del mere kursstabil end de fleste andre typer af aktier. Som aktionær får du hen ad vejen udbetalt din procentdel af afkast på din investering.

Nu lyder dette måske umiddelbart som udelukkende fordele, men du skal dog være opmærksom på, at udbytteaktier ikke stiger ligeså eksponentielt i gode fremgangstider, som mange andre.

Derfor skal du ikke forvente at dine aktier stiger med 50% eller mere på et år, ligesom nogle andre måske oplever, hvis der sker noget godt i branchen.

 

Derfor skal du vælge udbytteaktier

Er du den lidt mere nervøse type vedrørende dine penge? Så kunne udbytteaktier godt være et perfekt valg for dig.

Her kan du nemlig være lidt ligeglad med om aktien falder meget den ene dag, da du jo ikke har tabt værdi, før du rent faktisk vælger at sælge. MEN så længe virksomheden stadig får et godt regnskab, så får du stadig afkast.

Derfor oplever nogle investorer, at kursen på aktien falder, men de får stadig udbytte, da omsætningen er stigende. Det er lidt spøjst, men det fungerer!

Hvis du vil blive klogere på, hvilke udbytteaktier du skal have – så se mere her.

Be the First to comment. Read More