Penge

Alt du skal vide, inden du optager lån

Mange af os har fra tid til anden brug for lidt økonomisk støtte udefra for at kunne få alle drømmene realiseret. Og det er der slet ikke noget i vejen med. Du skal dog være opmærksom på nogle forskellige ting, inden du begiver dig ud i den store “låne-verden”. Derfor har vi herunder beskrevet nogle af de elementer, som du simpelthen bliver nødt til at vide, før du optager et lån.

RKI

De fleste låne-udbydere vil faktisk ikke låne ud til dig, hvis du er i RKI.

Hvis du er i RKI, så skal du i hvert fald kigge ekstra hårdt efter den rette udbyder, hvor du kan foretage et online lån.

ÅOP

Det første “begreb” som du skal kende til er ÅOP. Det står for “årlige omkostninger i procent” og er din måde at vide, hvor stor en procentdel dit lån vil koste dig ekstra pr. år. I Danmark er det et lovkrav for alle låne-udbydere at oplyse om dette, så du kan altid se efter det.

ÅOP gør det samtidig umuligt for udbyderen at skrive noget med småt eller gemme gebyrer, da det vil fremgå af ÅOP. Benyt derfor altid denne information til at sammenligne priserne på forskellige lån, når du researcher dine forskellige muligheder.

LÆS OGSÅ Gode råd til lån

Ydelse

Det beløb, du skal betale tilbage hver måned, kaldes for ydelsen. Ydelsen er måde afdrag plus renten og er dermed det samlede beløb, du skal tilbagebetale hver termin.

Husk at overveje hvor stor en ydelse, du gerne vil have og over hvor lang tid, så du får dig forhandlet frem til det bedst mulige tilbud.

LÆS OGSÅ Find minilån uden sikkerhed

Løbetid

Som nævnt i det forrige punkt bør du overveje, hvor lang tid dit lån skal strække sig over. Altså hvor lang tid du har til at betale hele beløbet tilbage med renter.

Hvis du låner et stort beløb over kort tid, vil dine totale omkostninger blive lavere, da du får en mindre rente. Derimod betaler du mere i afdrag i denne korte løbetid.

LÆS OGSÅ Finansiering af heste – Sådan får du råd

 


 

Hvis du sørger for at have styr på og tænke over nogle af disse ting, så er du godt på vej til at finde et fordelagtig lån for dig.

 


 

Be the First to comment. Read More