Nyheder

CFD-handel: Markedet for den garvede daytrader

CFD-handel: Markedet for den garvede daytrader

Hvis du har god erfaring som daytrader (altså hvis du er en privatperson, der køber og sælger aktier), vil du måske holde af CFD-handel. CFD-handel er måden, hvorpå markedet skiller bukkene fra fårene. CFD-handel blander nemlig tre faktorer, som tilsammen udelukker de mere nervøse daytradere. For at opnå succes med CFD-handel kræver det, at man har nogenlunde kapital til at investere (selvom beløbet faktisk er overraskende lavt helt relativt set), at man har modet, og at man har erfaringen til at turde give det et forsøg.

Mange bliver tiltrukket af CFD-handel, fordi der er mange afgifter, som man helt og aldeles slipper for at skulle betale. Til gengæld kan det lige så vel virke afskrækkende for den gennemsnitlige daytrader, som kan foretrække en mere sikker handel, der så i stedet for ikke er så profitabel som CFD-handel.

Sådan kommer du i gang med CFD-handel

Det er fuldstændig tilladt for enhver almindelig daytrader at forsøge sig med CFD-handel. Dog betyder dette selvfølgelig ikke, at det er fuldstændigt sikkert for enhver almindelig daytrader bare at give sig i kast med det. Der er nogle forbehold, som du kan tage dig, hvis du gerne vil prøve, så du kan minimere potentielle risici ved CFD-handel.

Først og fremmest anbefales det, at du læser på lektien, inden du går i gang. Hvis du gerne vil have en gennemgående introduktion til cfd handel, kan ETXCapital være en stor hjælp. ETXCapital er et firma, som kan guide dig igennem mange forskellige aspekter af aktiehandel, og derfor har de selvfølgelig også meget information om CFD-handel.

Det kan desuden altid anbefales, at du benytter en broker til din handel med CFD. En broker, også kaldet en mægler, kan nemlig håndtere dine CFD-handler således, at du kan minimere pengetab på CFD-handel.

Hvad går CFD-handel ud på?

Så nu ved du nogenlunde, hvordan du går i gang med CFD-handel. Hvad går det så ud på? Der er nogle hints i navnet. CFD står for Contract For Difference, og det er ganske enkelt de finansielle instrumenter, som du kan bruge til at læse markedets bevægelser op og ned. Nogle af de mest populære CFD’er inkluderer DAX, som er tysk, og Dow Jones, som er amerikansk.

Altså handler du på baggrund af, hvorledes det går med disse størrelser, hvilket altså også vil sige, at der kan være fordele ved at handle med flere forskellige finansielle instrumenter. Det er både muligt at investere meget kortsigtet (salgspositioner) og langsigtet (købspositioner) med CFD-handel, og du kan købe og sælge 24 timer i døgnet, da markedet er globalt.

Hvilke fordele er der ved CFD-handel?

Som nævnt er der ikke så mange afgifter ved CFD-handel, som der er ved almindelig handel. Du betaler for eksempel ikke stempelafgift på CFD-handel i Storbritannien. Du kan typisk komme i gang for relativt beskedne beløb, selvom det selvfølgelig anbefales, at du har en habil pulje at investere.

CFD-handel er en meget fleksibel type handel, hvilket giver både fordele og ulemper. På den ene side er der chance for større gevinster, men på den anden side kan du også risikere større tab. Derfor anbefales CFD-handel hovedsageligt til garvede daytradere.

 

Be the First to comment. Read More